fbpx

Mark Tigchelaar | KUKURU #60

still Mark

Mark Tigchelaar is oprichter van the Focus Academy. Daarmee wil hij een hele nieuwe beweging creëren waarbij het niet alleen gaat om productiviteit maar flow en dus geluk. Zijn lijfspreuk is ‘You can do anything the moment you stop doing everything’.

Mark verteld over de 4 lekken waardoor we afgeleid raken. Te weinig prikkels, te weinig brandstof en te veel interne en externe prikkels. Vroeger stond hij bekend als breinexpert en geheugenexpert toen hij vanwege z’n eigen dyslectie leerde hoe je kon snellezen.  Zijn bestseller Focus aan/uit gaat over t spel tussen productiviteit en creativiteit, spanning en ontspanning, gerichte aandacht en open aandacht.

Hou haal je meer uit je leven en heb je grip op je aandacht? Dat hoor in je in te gesprek. Praktische tips om het beste uit jezelf te halen. Wat zijn de routines van Mark? Zijn nieuwste inzichten. Een nieuwe app die hij heeft ontwikkeld (brainmessenger). Natuurlijk komen ook zijn 3 favoriete boeken ter sprake en hoe kijkt Marc aan tegen de dood? Ga niet switchtasken tijdens dit gesprek maar multitasken moet kunnen 😉


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Mark Tigchelaar

Wil je de favoriete boeken zien van de andere podcast gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

Scroll naar boven