fbpx

Berthold Gunster over problemen oplossen door er anders naar te kijken | KUKURU #135

#135 Berthold Gunster

In deze KUKURU aflevering is Berthold Gunster te gast. Bekend als de grondlegger van Omdenken. Over zijn gedachtegoed schreef hij inmiddels 10 bestsellers met de prikkelende titels als ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’, ‘Ik ben oké, jij bent een sukkel’ en ‘Zoals verwacht loopt alles anders’.


Omdenken is een manier van denken waarbij je kijkt naar wat er is en niet naar wat er zou móeten zijn. Hiermee maak je de omslag van ‘ja-maar’- gedrag naar ‘ja-en’-gedrag. Ondanks wordt dankzij. Het is verfrissende, luchtige en soms confronteren.

Het boek ‘Omdenken’ staat al meer dan 200 weken in de Bestseller 60: dé meest toonaangevende boekenlijst van Nederland. Een absoluut record in de geschiedenis van Nederlandse boekverkopen ooit en aller tijden. 

We hebben het onder andere over geluk, accepteren, relaties en de zin van het leven. Giel heeft een case die Berthold gaat proberen op te lossen. 

Wat is het verschil tussen verwachtingen en verlangen? Hoe spiritueel is Berthold? En hoe train je intuïtie? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen hoor je nu in deze podcast! 

Zoals gewoonlijk komen zijn favoriete boeken en zijn ochtendritueel ook aan bod. En hoe kijkt hij aan tegen de dood?

Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Berthold. Wil je de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

Cupids Poisoned Arrow Cupids Poisoned Arrow Bestel
Omdenken op het werk Omdenken op het werk Bestel
Scroll naar boven