fbpx

John van Heel over brein als medicijn, bewegen en cortisolmangement | KUKURU #143

#143 John van Heel

John van Heel met essentiële inzichten over beweging en voeding en zingeving. Veel geleerd van John! Dat ‘zitten’ het nieuwe ‘roken’ is dat is wel bekend maar dat je echt beter 3 keer per dag 10 minuutjes kan bewegen dan een uur in de sportschool was wel nieuw voor me. En zo heeft hij tal van inzichten over bewegen en voeding. Alles gaat om de bloedsuikerspiegel en cortisolmangement. Maar los van kennis en feiten gaat het leven natuurlijk om zingeving en daarmee wordt het dus ook een mooi spiritueel gesprek.


John van Heel startte in 1983 met een sport- en leefstijlinstituut. In 1988 startte hij met EFAA-opleidingen, opleider op gebied van fitnesstrainer, personal trainer en leefstijlcoach. Daarnaast is hij mede-ontwikkelaar van de NL Actief Diabetes- en overgewicht protocollen voor de Fitnessbranche, van FitCoach.nl en van de Leefstijlcoach opleiding. John geloofd in ‘terug naar natuurlijk gezonder leven’ en werkt daarom al 35 jaar aan de, wat hij noemt, Leefstijl als medicijn trilogie: Bewegen als medicijn, Voeding als medicijn en Je brein als medicijn.

In deze aflevering vanaf HealthyFest hebben we het over de blue zones, of het tij te keren is, verschillende soorten eetstijlen, sporten en bewegen en presteren. Ook praten we over hoe de jeugd beter geïnformeerd kan worden over deze thema’s. Ook hebben we het over hoeveel maaltijden per dag nou goed voor je zijn, (weten)schap, zijn favoriete boeken en natuurlijk ochtendritueel. Spiritualiteit speelt een grote rol in John zijn leven, ook daar hebben we het uitgebreid over.

Uiteraard bespreek ik de 3 boeken die John geholpen hebben in zijn eigen reis. Het gaat z’n ochtendritueel en hoe kijkt ie aan tegen de dood?

Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens John. Wil je de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

De 7 spirituele wetten van succes De 7 spirituele wetten van succes Bestel
Bewegen als medicijn Bewegen als medicijn Bestel
Voeding als medicijn Voeding als medicijn Bestel
The Power of Now The Power of Now Bestel
Scroll naar boven