fbpx

Ons bouwpakket als mens | Mental Health #1

HOD_Kukuru_3000x3000px_NEW_Aflevering1

De maand oktober staat volledig in het teken van Mental Health. Op 10 oktober is het Mental Health Awareness Day en wordt er wereldwijd aandacht besteedt aan mentale gezondheid. En dat is hard nodig. Ook KUKURU en House of Deeprelax staan stil bij dit belangrijke onderwerp en namen een 4-delige podcast serie over Mental Health op. Elke woensdag in de maand oktober komt een nieuwe sessie online. Wil je ook mee doen met de GRATIS minicursus: ‘Deeprelax Mental Health’? Bekijk het hier!

Als ervaringsdeskundige en oprichtster van House of Deeprelax, is het Eliane Bernhard haar persoonlijke missie geworden om het taboe op mentale gezondheid te doorbreken: “Toen ik vanaf mijn 16e begon te worstelen met mentale en fysieke klachten was het niet gebruikelijk om hierover te praten en schaamde ik me voor mijn situatie. Doordat er nu wereldwijd meer aandacht aan wordt besteedt hoop ik dat de kennis en het bewustzijn over mentale gezondheid toeneemt en het normaal wordt om hierbij stil te staan.”

In de allereerste aflevering duiken we in ons bouwpakket als mens. Tot ons 7e levensjaar bevinden we ons in bepaalde hersen staten, waardoor we alles als een spons uit onze buitenwereld opzuigen. In deze jaren leggen we ons Fundament voor ons eigen besturingssysteem als mens, We worden geboren met heel veel potentie, in alle opzichten. Maar onze opvoeding gaat vaak alleen over het ontwikkelen van onze mind, om zo in de gebruikelijke maatschappelijke hokjes te passen en bij te kunnen dragen aan de economie.


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld

Scroll naar boven