fbpx

Het nieuwe normaal | Mental Health #4

HOD_Kukuru_3000x3000px_NEW_Aflevering4

De maand oktober staat volledig in het teken van Mental Health. Op 10 oktober is het Mental Health Awareness Day en wordt er wereldwijd aandacht besteedt aan mentale gezondheid. En dat is hard nodig. Ook KUKURU en House of Deeprelax staan stil bij dit belangrijke onderwerp en namen een 4-delige podcast serie over Mental Health op. Elke woensdag in de maand oktober komt een nieuwe sessie online. Wil je ook mee doen met de GRATIS minicursus: ‘Deeprelax Mental Health’? Bekijk het hier!

Als ervaringsdeskundige en oprichtster van House of Deeprelax, is het Eliane Bernhard haar persoonlijke missie geworden om het taboe op mentale gezondheid te doorbreken: “Toen ik vanaf mijn 16e begon te worstelen met mentale en fysieke klachten was het niet gebruikelijk om hierover te praten en schaamde ik me voor mijn situatie. Doordat er nu wereldwijd meer aandacht aan wordt besteedt hoop ik dat de kennis en het bewustzijn over mentale gezondheid toeneemt en het normaal wordt om hierbij stil te staan.”

“Als je de kern van het echte probleem niet goed genoeg hebt onderzocht, brengt elke oplossing je verder weg.” In deze laatste aflevering duiken we in het kernprobleem van onze mentale klachten. Want we kunnen ons of vooral bezighouden met de symptomen en daar pleisters voor zoeken. Of we pakken het bij de kern aan. Als we in plaats van al die tijd besteden aan mogelijke oplossingen, de tijd zouden gebruiken om het probleem heel duidelijk in kaart te brengen (en dat is per persoon verschillend), dan kunnen we aan een zeer duurzame oplossing voor onszelf werken. 


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld

Scroll naar boven