fbpx

Anton Nootenboom over fysieke uitdaging, kwetsbaarheid en mentale kracht | KUKURU #171

KUKURU_Anton_STILL

Deze KUKURU aflevering is opgenomen op het Mannenkracht Festival. Anton Nootenboom, ook wel bekend als The Barefoot Dutchman is deze keer te gast. Voor zijn avontuur als The Barefoot Dutchman heeft Anton tien jaar gewerkt bij Defensie en is hij drie keer op missie geweest naar Afghanistan.


Zijn missie (als The Barefoot Dutchman) is ervoor zorgen dat zijn mentale en fysieke limiet opgezocht en uitgedaagd wordt. Volgens Anton leven we nog met een oude overtuiging dat het tonen van emoties en kwetsbaarheid een zwakte is. Het niet uitspreken van emoties kan zorgen voor depressies en in het ergste geval tot zelfmoord. 

We hebben het over zijn reis naar zijn nieuwe missies. Wat heeft zijn extreme blootvoets wandeling door Australië hem gebracht? Hoe kom je uit een diep dal? Waarom komen die slechte gedachten weer terug? En hoe kan je verandering in je leven aanbrengen? 

Verder hebben we het over dat je meer kan dan je eigenlijk denkt, mentale gezondheidsproblemen en wat een man is. Daarnaast bespreken we zijn drie boeken, ochtendritueel en hebben we het over de dood en hoe hij herinnert wil worden. 

Wil jij net als de mannen van het festival leren hoe je als man Vrijheid én Verbinding kunt ervaren, door tegelijkertijd Stevig en Liefdevol te zijn, zónder daarbij je Kracht weg te geven? De online training van 8 lessen samengesteld door Jeroen Biegstraaten & Rob van Drunen van Mannenkracht helpt je daarbij: 
https://www.mannenkracht.nl/krachtman-kukuru
Nu voor maar €29,- in plaats van €99,-


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Anton. Wil je de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

No More Mister Nice Guy No More Mister Nice Guy Bestel
The Barefoot Dutchman The Barefoot Dutchman Bestel
Scroll naar boven