fbpx

How-to KUKURU

Verbondenheid met de maan en de kracht van samenkomst

In de eeuwenoude geschiedenis van de mensheid heeft de maan altijd al een belangrijke rol gespeeld. Vanaf het moment dat de mens naar de hemel begon te kijken, is de maan een bron van fascinatie, inspiratie en mystiek geweest. Volle maan cirkels zijn een prachtige gelegenheid om samen te komen, te verbinden en te werken aan persoonlijke groei en heling.

Wat zijn volle maan cirkels?

Een volle maan cirkel is een rituele bijeenkomst die plaatsvindt tijdens de volle maan, wanneer de maan zich in zijn volle glorie aan de nachtelijke hemel presenteert. Deze bijeenkomsten worden vaak geleid door spirituele begeleiders, sjamanen, heksen, yogi’s of andere mensen met een sterke verbondenheid met de maan en zijn energie. Het doel van een volle maan cirkel varieert afhankelijk van de traditie en intentie van de groep, maar over het algemeen zijn de belangrijkste doelen:

1. Verbinding met de natuurlijke cyclus: De maancyclus is een symbool van voortdurende verandering en groei. Het bijwonen van een volle maan cirkel stelt deelnemers in staat om zich bewust te worden van deze cyclus en hoe deze van invloed is op hun eigen leven.

2. Persoonlijke groei en heling: De energie van de volle maan wordt vaak geassocieerd met kracht en helderheid. Het is een gunstige tijd om intenties te zetten, oude gewoonten los te laten en te werken aan persoonlijke groei en heling.

3. Samenkomst en gemeenschap: Volle maan cirkels bieden de gelegenheid om samen te komen met gelijkgestemde mensen. Het delen van ervaringen, emoties en intenties binnen een ondersteunende gemeenschap kan zeer versterkend zijn.

4. Rituelen en ceremonie: Tijdens de bijeenkomsten worden vaak rituelen en ceremoniële handelingen uitgevoerd om de intenties kracht bij te zetten en de energie te versterken.

De elementen van een volle maan cirkel

Elke volle maan cirkel kan uniek zijn, afhankelijk van de organisator en de deelnemers. Toch zijn er enkele elementen die vaak voorkomen in deze bijeenkomsten:

1. Intentie plaatsen: Deelnemers worden aangemoedigd om hun persoonlijke intenties te zetten voor de komende maand of voor specifieke aspecten van hun leven die ze willen transformeren.

2. Meditatie en visualisatie: Meditatie en visualisatie zijn krachtige manieren om je te verbinden met de maanenergie en je intenties te versterken.

3. Delen en luisteren: Deelnemers delen vaak hun ervaringen, gedachten en emoties. Luisteren naar anderen en ondersteuning bieden is een belangrijk onderdeel van de cirkel.

4. Rituelen en symboliek: Rituelen, zoals het branden van kaarsen, het gebruik van edelstenen of het uitvoeren van specifieke bewegingen, zijn gebruikelijk om intenties te versterken en een gevoel van heiligheid te creëren.

5. Dankbaarheid uiten: De volle maan cirkel is ook een moment om dankbaarheid te uiten voor wat er al in het leven aanwezig is.

Verbinding

Volle maan cirkels zijn een prachtige manier om de verbondenheid met de natuur, de maan en elkaar te ervaren. Ze bieden een veilige ruimte voor persoonlijke groei, heling en gemeenschap. Of je nu spiritueel bent of gewoon nieuwsgierig naar de maanenergie, het bijwonen van een volle maan cirkel kan een waardevolle ervaring zijn. Het stelt je in staat om bewust te worden van de cycli van het leven en om intenties te zetten voor positieve verandering en groei. Als je de kans krijgt om een volle maan cirkel bij te wonen, overweeg het dan zeker – het kan een diepgaand effect hebben op je spirituele reis.

Wie zijn wij?

Naomi Reesing

Naomi Reesing is een bekend gezicht binnen KUKURU, waar ze verantwoordelijk is voor het organiseren van evenementen en het beheer van de sociale media-uitingen. Haar betrokkenheid bij de populaire series “Naomi’s Niche – de Vrouwencirkel” en een serie over plantaardig eten is een bekend gezicht voor velen. Maar Naomi’s reis gaat veel dieper dan alleen haar werk bij KUKURU.

Achter de schermen heeft Naomi jarenlang met gezondheidsproblemen geworsteld, wat haar op persoonlijk niveau uitdaagde om te helen en te genezen. Deze persoonlijke strijd werd uiteindelijk haar drijfveer om anderen te helpen bij het aanpakken van hun eigen fysieke en emotionele trauma’s.

Naast het organiseren van inspirerende cirkels bij KUKURU, heeft Naomi zich ook buiten de organisatie toegewijd aan het faciliteren van helende bijeenkomsten. Ze maakt gebruik van meditatie, visualisatie en levensstijlveranderingen om anderen te begeleiden bij het helen van opgeslagen trauma, vooral gericht op het darmgebied.

Haar ervaringen en persoonlijke transformatie hebben haar een waardevolle gids gemaakt voor mensen die ook op zoek zijn naar innerlijke genezing en empowerment. Als je klaar bent om dit proces te ervaren, nodigt Naomi je uit om deel te nemen aan haar cirkels, waar ze je met haar meditaties en visualisaties naar binnen leidt en je in staat stelt je pure zelf te omarmen.

Britt van Dijck

Britt van Dijck is een gekwalificeerd psychomotorisch en lichaamsgericht therapeut, die gelooft in een diepe connectie tussen lichaam, ziel en geest. 

Haar persoonlijke reis naar zelfontdekking en heling, die begon met een ernstige ziekte en een acht jaar durend herstelproces, bracht haar tot het diepste van haar wezen. Zij weet dat ze deze beproeving heeft overleefd met een missie: het pad van heling bewandelen en anderen bijstaan in hun eigen unieke healing story.

Britt heeft expertise in lichaams- en ervaringsgerichte therapie, Emotional Freedom Techniques, neuro linguïstisch programmeren, meditatie en Reiki. Met diepgaand begrip voor in het lichaam opgeslagen trauma en de impact daarvan op het zenuwstelsel en immuunsysteem, biedt ze een unieke helingsaanpak. Zo helpt ze anderen om hun pure innerlijke heelheid te ontdekken en omarmen en hun krachtige eigen vermogen tot zelfgenezing te ontsluiten.

Wil je de wonderbaarlijke zelfhelende kracht van je eigen lichaam en geest ontdekken en ervaren? Dan heet Britt je van harte welkom in een authentieke ceremonie bij KUKURU, waar iedereen welkom en veilig is in zijn/haar puurste vorm. Haar uitnodiging is helder en krachtig: “Leef!” Want om echte genezing te beleven, moeten we leren echt te leven, en niet gewoon te overleven.

Wil je een keer mee doen met een volle maan cirkel? Koop NU je kaartje om mee te doen met de eerste KUKURU volle maan cirkel op 31 augustus! Bestel je hier ticket!

Geschreven door: Naomi Reesing

Scroll naar boven