fbpx

Bram Bakker:  Intuïtie & Aandacht als leefstijl | KUKURU #203

KUKURU_Bram_STILL
Bram Bakker: Intuïtie voor Iedereen & Aandacht in Opvoeding | KUKURU #203

Ook geïnteresseerd in het boek van Bram? Kijk dan hier: https://bit.ly/VerlorenZielen

In deze aflevering heb ik het met Bram Bakker over het belang van intuïtie in ons dagelijks leven en de cruciale rol van aandacht in de opvoeding. Hij benadrukt dat intuïtie niet alleen voorbehouden is aan (zorg)professionals, maar een tool is die iedereen kan aanscherpen en gebruiken.

Bram gaat in op het geven van aandacht aan kinderen, waarbij hij pleit voor het echt zien en begrijpen van hun behoeften, en het volledig aanwezig zijn wanneer we bij hen zijn. Dit gesprek biedt inzichten over de toepassing van intuïtie en aandacht in onze interacties met anderen, vooral met kinderen.

Daarnaast besteden we aandacht aan Bram Bakkers nieuwste boek, ‘Gevoelige Zielen’. In dit boek bespreekt hij de complexe wereld van sensitiviteit en hoe dit invloed heeft op zowel individuen als de maatschappij. Bram legt uit hoe gevoelige mensen hun sensitiviteit als kracht kunnen inzetten en bespreekt de uitdagingen die zij vaak in het dagelijks leven ervaren. Door zijn expertise en persoonlijke ervaringen biedt hij waardevolle inzichten in hoe gevoeligheid een bron van creativiteit en empathie kan zijn, maar ook hoe het kan leiden tot overweldiging en burn-out. ‘Gevoelige Zielen’ is een must-read voor iedereen die zichzelf of anderen beter wil begrijpen en biedt praktische handvatten voor het omgaan met sensitiviteit in een steeds veeleisendere wereld.


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Bekijk de favoriete boeken van alle gasten in de KUKURU boekenkast!

Scroll naar boven