fbpx

Jan Geurtz Over Liefde, Verslaving & Bewust Ouderschap | KUKURU #214

168-Jan-Geurtz-q48bf0vjt9w80w4a93g2xn9p2cr1h7t43gpobod0e8

Een nieuwe KUKURU aflevering! En ik ging voor het online ‘Ontwerp je eigen 2024’ event in gesprek met niemand minder dan Jan Geurtz. Het event wat in zijn volledigheid terug te kijken is op www.kukuru.nl/ontwerp2024 en nu met €80 korting als je de kortingscode ‘laatstekans’ gebruikt.

Jan heeft in principe geen introductie meer nodig, maar hij staat bekend om zijn boeken en cursussen over liefde, verslaving en bewustzijn. Hij weet als geen ander ego en bewustzijn te scheiden en dat vervolgens ook nog simpel uit te leggen. Het is niet de eerste keer dat ik hem spreek, dus check ook vooral onze vorige afleveringen en natuurlijk de boeken die hij geschreven heeft. Zijn meest recente boek is ‘Een Lieve Klap voor je Kop’ en die koop je hier: https://bit.ly/LieveKlapVoorJeKop.

Naast dit boek heeft Jan ook andere noemenswaardige boeken geschreven, zoals ‘Verslaafd aan Liefde’, ‘Verslaafd aan Denken’ en ‘De Opluchting’, die stuk voor stuk inzichten bieden over onze innerlijke wereld en relaties. Vergeet dus zeker niet om ook deze boeken te bekijken voor meer verdieping in zijn unieke benadering van spiritualiteit en persoonlijke groei.

Zoals gezegd kan Jan aan een kind nog uitleggen wat liefde en bewustzijn betekent waarna hij in deze sessie zegt: “We zijn liefde, die zich manifesteert in de vorm van een lichaam en het ego heeft geleerd om dat geluk van liefde niet bij zichzelf te zoeken.” Waar volgens mij geen speld tussen te krijgen is. Hij ging nog dieper in op hoe je liefde kan ervaren, dit kan ontkoppelen van het ego en zelfs op zijn nieuwe spirituele dating platform https://spiritueleklik.nl/ waar je liefde als spirituele ervaring kan aangaan.

We hebben het over hoe je bewust kan blijven tijdens het ouderschap. Zelf loop ik natuurlijk ook tegen mezelf aan in mijn nieuwe rol als vader en Jan creëert daarin meteen duidelijkheid: “Erken altijd het gevoel van het kind, wijs het niet af, maar begrens gedrag heel duidelijk”. Ook benoemt hij dat kinderen in een pre-verlichtingsfase verkeren, omdat ze als kind wel verlicht zijn, maar zich daar niet bewust van zijn.

Wat mij betreft een enorme aanrader. Sowieso is elke aflevering met Jan een evergreen, maar het was toch – zoals altijd – weer een fijne ontmoeting.


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld

Scroll naar boven