fbpx

Marleen van den Hout over bekken ademhaling, psoas, triggers en veiligheid vinden | KUKURU #227

Marleen-van-den-Hout-scaled

Marleen van den Hout, ook wel koningin van de adem genoemd, is ontwikkelaar van Het Nieuwe Ademwerk en oprichter van Adem Academie Nederland. Ze focust heel specifiek, zonder natuurlijk het belang van rest van het lichaam en ademhaling uit het oog te verliezen, op de uitademhaling en op ademhalen vanuit de bekken.

Marleen heeft ook een prachtig boek geschreven over ‘Ademen tot in je ziel’ en dat vind je hier: https://bit.ly/Ademmetmarleen

Zoals Marleen mooi zegt: ademhaling is het eerste en het laatste wat je doet in je leven. En dan is het toch wel fijn om daar tussenin zo gezond mogelijk te ademen. Ademen beïnvloedt namelijk alle processen in je lichaam en je hebt daar wel degelijk controle over. Zodra je een gezondere manier van ademhalen gecreëerd hebt zul je ruimte maken om ook diepere lagen in jezelf te kunnen helen, omdat je eerst fysiek in een gebalanceerde en ontspannen staat moet kunnen zijn.

In het gesprek met Marleen, dat plaatsvindt op het Health Festival in Amsterdam, gaat ze oa in op hoe spanning en onveiligheid in je lichaam blijft zitten als je het niet verwerkt. Dit blijft oa zitten in en op de psoas. Wat ook wel de spier van de ziel wordt genoemd. Haar methode, Het Nieuwe Ademwerk, gaat ook veel dieper dan alleen ‘beter’ ademen, maar pakt ook diepere lagen aan zoals triggers, trauma’s, bewustzijn, verbinden met je intuïtie en focust dus voornamelijk op de (verlengde) uitademhaling en ademen vanuit je bekken. Waarom, hoe en nog veel meer over gezonde en helende ademhaling hoor je natuurlijk in dit gesprek.

Beluister de podcast


Bekijk de podcast met beeld

Favoriete boeken van Marleen van den Hout

Misschien moet je iets lager mikken Misschien moet je iets lager mikken Bestel
Kinderen van Moeder Aarde Kinderen van Moeder Aarde Bestel
De Keuze De Keuze Bestel

Bekijk de favoriete boeken van alle gasten in de KUKURU boekenkast!

Scroll naar boven