fbpx

Koen de Jong over je gedachten stoppen, meditatie, ademhaling, vipassana en verslaving| KUKURU #228

Scherm­afbeelding 2024-04-12 om 08.59.23

Het 100 dagen tem je brein programma van Koen
https://www.sportrusten.nl/sportrusten-programmas/tem-je-brein-100-dagen-programma/
Met de code: kukuru-je-brein-25 krijg je 25% korting.

Zie hier: ons gesprek met Koen de Jong dat plaats vond op het Health Festival. Een ontzettend toffe reeks met 4 experts als het aankomt op meditatie en ademhaling. Een combi die vaak hand in hand gaat. Koen is bekend van zijn platform ‘Sportrusten’, is een enorm fanatiek hardloper en schreef meerdere boeken waaronder een boek met Wim Hof genaamd ‘Koud Kunstje’, ‘De Hardlooprevolutie’ met Stans van der Poel’, het boek ‘Verademing’ met Bram Bakker, ‘10 dagen stil’ en nog vele andere boeken.

Meer ademen en mediteren met Koen? Check dan zeker zijn boek! https://bit.ly/Temjebreinmetkoen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar Koen kan als geen ander ademhalingsoefeningen en meditatie terugbrengen naar de basis. Een voorbeeld daarvan is het bekende meditatie driehoek op je gezicht. Hij schrijft en vertelt hier veelvuldig over, ook in zijn nieuwste boek ‘Tem je brein’. Koen mediteert zelf vrijwel altijd een uur per dag. Het is echt een onderdeel van zijn dag. De kunst is dan om het zo simpel mogelijk te maken en houden. Observeer! Wie bepaalt er welke gedachten jij hebt? Vaak zit het ‘m puur in de observatie en wordt mediteren ‘uitdagend’ als we er wat van gaan vinden. Tem je brein! Check het boek zeker. Een absolute aanrader.

In dit gesprek gaat het daar ook over, maar ook over Vipassana, ‘beter’ worden in mediteren, zweethutten, intuïtie, wetenschap, Dick Swaab en nog veel meer komt voorbij. Benieuwd wat Koen zegt over ‘de kers op de taart’? Bekijk en luister deze aflevering dan snel.


Beluister de podcast

Bekijk de podcast met beeld

Favoriete boeken van Koen de Jong

Verademing Verademing Bestel
Koud kunstje Koud kunstje Bestel

Bekijk de favoriete boeken van alle gasten in de KUKURU boekenkast!

Scroll naar boven