fbpx

Adem

event

28 - 29 - 30 oktober

Je bent erbij!

Bedankt voor je aanmelding voor Het Adem Event op 28, 29 en 30 oktober. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om het optimale uit het event te halen.

Kijk live mee via onderstaande links.

Meest gestelde vragen...

De webinars zijn op 28, 29 en 30 oktober van 09.00 tot 18.30 uur gratis live te bekijken via bovenstaande gele knoppen.

Dat vind je in de programmering hieronder!

Als je alle lessen nog een keer op je gemak wil bekijken, bieden we de mogelijkheid om ze allemaal zo vaak en wanneer je maar wil terug te kunnen kijken. Meer info daarover vind je hier.

De extra’s die horen bij jouw pakket, zijn te vinden via de links die zijn verstuurd naar je e-mail. Geen mail ontvangen? Stuur ons dan een mail met zoveel mogelijk informatie over je bestelling.

Alle webinars uit Het Adem Event zijn terug te kijken via deze pagina. Hiervoor moet je inloggen met de accountgegevens die per mail zijn verstuurd. Als je de inloggegevens kwijt bent, klik dan op diezelfde pagina op ‘Wachtwoord vergeten’.

Alle webinars uit Het Adem Event zijn terug te kijken via deze pagina. Hiervoor moet je inloggen met de accountgegevens die per mail zijn verstuurd. Als je de inloggegevens kwijt bent, klik dan op diezelfde pagina op ‘Wachtwoord vergeten’.

Hou rekening met jezelf. Veiligheid staat voorop. Alles daarover lees je hier.

Deze talk is exclusief live te bekijken voor kopers van een Premium of Deluxe pakket van Het Adem Event.

Heb jij een van deze pakketten aangeschaft? Check dan je mail voor de kijklink.

Programmering

De hosts voor dit event

KUKURU en The Breathwork Movement presenteren samen Het Adem Event. Giel Beelen, Nikki van der Velden en Kasper van der Meulen zullen je gezamenlijk door dit event begeleiden.

Veiligheid tijdens Het Adem Event

Tijdens het Adem Event komen verschillende vormen van ademwerk aan bod, van kalmerende ademmeditaties tot diepgaander, verbonden ademwerk. 

Het doel van het Adem Event is om iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van de adem een (voor)proef te geven wat de adem in huis heeft. In principe is elke sessie geschikt voor zowel beginners als gevorderden, zo lang jouw fysieke en mentale gezondheid dit toelaat. Er bestaan een aantal contra-indicaties bij ademwerk die in acht genomen moeten worden.

Elke deelnemende ademcoach zal bij zijn of haar sessie aangeven wat eventuele contra-indicaties zijn voor het betreffende type ademwerk dat wordt aangeboden. Hier vind je algemene contra-indicaties voor ademwerk. 

Contra-indicaties

Het aanpassen van je ademhaling kan tot diepe fysieke en emotionele ontlading leiden. Om deze reden zijn er een aantal contra-indicaties vastgesteld voor beoefenaars van ademwerk. Het is cruciaal dat je hiervan op de hoogte bent en je eigen veiligheid in acht neemt. Bij twijfel, raadpleeg altijd eerst een arts alvorens je meedoet aan een ademsessie.

Het is essentieel dat je de technieken die worden gepresenteerd, inclusief maar niet beperkt tot de ademhalingsoefeningen en lichamelijke oefeningen, altijd in een veilige omgeving en zonder dwang zal toepassen. Beoefen de ademhalings- of meditatietechnieken nooit voor of tijdens het duiken, autorijden, zwemmen, een bad nemen of enige andere omgeving/plaats waar het gevaarlijk kan zijn om flauw te vallen of duizelig te worden.

Contra-indicaties ademwerk

 • Zwangerschap (in elk stadium)
 • Ernstige PTSS of trauma
 • Actief gebruik van recreatieve drugs
 • Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, zoals anti-angst medicatie, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz.
 • Netvliesloslating
 • Glaucoom
 • Nieraandoeningen
 • Hoge bloeddruk
 • Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte
 • Diagnose van een aneurysma van welke aard dan ook
 • Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
 • Diabetes (elk type)
 • Ernstige astma – voor lichte tot matige astma kunnen we dit bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie
 • Epilepsie
 • Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
 • Eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
 • Ernstige psychosomatische aandoeningen
 • Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen
 • Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar
 
Ervaringen tijdens een ademsessie

Tijdens een ademwerk sessie is het mogelijk dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren. Dit zijn tijdelijke reacties die gebeuren binnen de context van het tijdelijk aanpassen van de ademhaling. Zo lang je alle contra-indicaties in acht neemt en jouw gezondheid leidend laat zijn, zijn onder genoemde sensaties geen reden tot bezorgdheid. Als je je op enige manier ongemakkelijk of onveilig voelt tijdens een sessie, stop dan direct met de oefening en keer terug naar je normale ademhaling. 

 

Sensaties die je tijdens een sessie mogelijk kunt ervaren zijn onder andere (en niet beperkt tot):

Fysiek
Tintelingen, spierspanning en verkrampingen – met name in je handen, voeten, bekkengebied, keel en mondgebied – trillen, schudden, temperatuurwisselingen, boeren, zuchten, lachen, schreeuwen, een diepe staat van ontspanning.

Emotioneel
Woede, boosheid, verdriet, kwaadheid, opluchting, rouw, angst.

Mentaal
Herinneringen, gedachten, patronen, overtuigingen.

Spiritueel
Visioenen, helderheid, inzichten, een gevoel van eenheid of verbondenheid, met jezelf of het grotere geheel. 

Disclaimer

Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling. 

Iedereen die geïnteresseerd is in ademwerk is zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van de juiste medische of psychiatrische ondersteuning. Je bent daarnaast zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een (of meerdere) ademwerk sessie(s).

Scroll naar boven